juni 28

Dejlig yinyoga for gravide

0  KOMMENTARER

Yoga kommer fra Indien. Ordet yoga betyder “forening”, hvilket i den indiske yogalære har til formål at samle kroppen og sindet til et og på den måde opnå forløsning fra det verdslige liv med dets smerte og lidelser. Det gør man med en kombination af fysiske øvelser, bevidst brug af åndedræt og meditation.

Yoga praktiseres i mange former. I de fleste yogaformer er musklerne aktivt spændte, for at kunne holde den stilling, man har valgt.

I yin yoga lader man musklerne hvile. Man bevæger sig kun så langt ind i en stilling, som ens krop tillader uden at spænde musklerne og uden at det gør ondt (man må gerne føle et stræk). Her sidder man stille i længere tid ad gangen og arbejder målrettet med åndedrættet. Det er o.k. at bruge puder eller andet til at støtte kroppen, da musklerne skal være afspændte. På den måde kommer man i dybden og når ind til bindevævet. Ved at være i stillingen i flere minutter, stresses bindevævet på en positiv måde og opbygger efterhånden mere styrke og fleksibilitet, ligesom når man træner sine muskler. Det styrkede bindevæv gør fx vores led stærkere.

Jeg bruger stillinger og principperne fra yinyoga i min aktiv fødselsforberedelse, fordi yinyoga er en meget blid form for yoga og derfor meget velegnet til graviditeten. Yinyoga indeholder, hvad du har brug for at kunne: du øger din krops fleksibilitet og styrke på en blid måde uden at gå over dine egne grænser, du lærer at slappe af og arbejde med dit åndedræt og du bliver stille og fokuseret på dine tanker, dit indre, din baby. Du får tillid til dig selv og din evne at føde dit barn.


Tags


Dette kunne måske også interessere dig

Brugsvejledning

Brugsvejledning
Du er velkommen til at dele relevante erfaringer her i kommentarerne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

DU KAN SPØRGE MIG OM ALT

0 of 350